Velg en side

ASBEST

Vi har markedets raskeste responstid på asbestanalyser.

Miljø og samfunn

Våre grunnverdier

Kontakt oss

Sentralbord og nøkkelpersoner.

Åpningstider i julen

SINTEF Molab i Porsgrunn, Mo i Rana og Glomfjord har følgende åpningstider i julen:

Jul og nyttårsaften: 8-12
Helligdager: Stengt
27 og 30 desember: 9-15

Vår avdeling i Oslo holder stengt i uke 52 og frem til 02. januar, men kan nås på følgende vakttelefon: 458 62 502

En av Norges største industrielle laboratoriebedrifter

Kjemisk analyse, materialtesting, miljømålinger og miljørådgivning.

Vi betjener kunder fra industri, privat og offentlig virksomhet i hele Norge.

SINTEF Molab – vi gir industrien konkurransekraft og troverdighet.

Vår tilknytning til flere av Norges største industriklynger gir oss spisskompetanse mot industrikunder..

Vi har i mange år gjort materialtesting, miljøanalyser og annet for olje- og gassnæringen og har solid kompetanse innen områdene.

Vi leverer en rekke tjenester til bygg og anleggsbransjen, blant annet kartlegging av bygg og grunn, raske asbestanalyser og overvåking av miljøutslipp.

Vi er foretrukket leverandør til kommune og stat innen flere av våre områder, eksempelvis ved renovering av bygg og miljøovervåking.

SINTEF Molab /blogg

Tre siste innlegg

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Informasjon til våre kunder, samarbeidspartnere og besøkende i den pågående korona-situasjonen.

Det er krevende tider, men utbruddet av Covid-19 har p.t. ingen innvirkning på våre tjenester.
SINTEF Norlab tok tidlig grep for å minske risiko og begrense spredningen av koronaviruset, samtidig som vi sikrer god drift. Det er krevende, men vi har i flere dager hatt tiltak/retningslinjer på plass for å bidra til å redusere spredning og samtidig være sikre på at vi kan betjene våre kunder på en god måte. Retningslinjene og tiltakene oppdateres jevnlig. Vi overvåker situasjonen nøye.

Medarbeidere: Siden forrige uke har det vært innskjerpede rutiner på en rekke områder. Hygienetiltak har blitt innført, både for den enkelte og med tanke på renhold. Hjemmekontorløsning brukes i utstrakt grad og folk har blitt bedt om å ha en lav terskel for å være hjemme ved sykdom.

Reiser: Det ble tidlig innført strenge reiserestriksjoner og all reisevirksomhet skal risikovurderes og godkjennes.

Besøkende: Vi har innført besøksrestriksjoner og vil i størst mulig grad unnvike besøk, men vi tar imot prøver som normalt. Praksis varierer noe mellom de ulike lokasjonene.
Vi oppfordrer ellers våre kunder og samarbeidspartnere til møter i Teams og ellers kontakt via telefon og e-post for diskusjoner og avklaringer.

Ta kontakt med din kontaktperson eller vårt sentralbord dersom du har spørsmål om ditt kundeforhold til SINTEF Norlab. Du finner kontaktinfo på vår hjemmeside https://sintefnorlab.no
... Les merLes mindre

4 uker siden

Endelig får vi tillatelse til å endre navnet vårt her på FB-siden fra SINTEF Molab til SINTEF Norlab. 🙂 ... Les merLes mindre

2 måneder siden

Kommenter på Facebook

Dere må jo få henne til å bruke RUBINER! Hardhet 9 på Mohs skala♦️

Load more

Bilder og video

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Vi er nå godkjent som offentlig laboratorium for genteknologiske analyser innenfor akvakulturbransjen.

SINTEF Norlab har lenge levert akkrediterte analyser til akvakulturbransjen. Nå har SINTEF Norlab inngått avtale med Mattilsynet, og er utpekt som offentlig laboratorium innenfor fiskehelse. 
Dette innebærer at Mattilsynet kan bruke SINTEF Norlab for virusanalyser og at fiskehelseveterinærer gjerne anbefaler oss overfor oppdretterne.
Det er vår lokasjon i Namsos som har ekspertisen på dette feltet. Laboratoriet er akkreditert innen P27 Veterinærmedisin og utfører i dag en rekke tester innen dette området.
 
Virustestene som nå er godkjent av Mattilsynet gjelder agens SAV og ILAV. Subtyping kan utføres ved positive funn. I tillegg utføres akkrediterte tester av virusene VHSV, IHNV og IPNV. Vi kan også teste for SGPV (Poxvirus) og Paramoeba perurans, en parasitt som forårsaker AGD (amoeba gill disease).

Andre tjenester
For settefiskanlegg er kunnskap om smoltifisering viktig før fisken sendes videre til matfiskanlegg. På dette området tilbyr vi akkreditert ATPase-analyse. 
Utover P27 Veterinærmedisin innehar våre laboratorier også akkreditering innen P12 Kjemisk analyse. Dette gjelder bla. miljøparametere (metaller, PAH/NPD, THC, PCB), TOC, glødetap og kornfordeling i sedimentprøver.

Ta gjerne kontakt med våre fagpersoner dersom du har spørsmål eller vil bestille tjenester hos oss:
Lars Löfvenberg, Fagansvarlig veterinærmedisin, tlf. 909 73 975,
e-post: lars.lofvenberg@sintefnorlab.no
Johan Ahlin, Avdelingsleder for Mat, Miljø og Veterinærmedisin, tlf. 918 84 727,
e-post: johan.ahlin@sintefnorlab.no

Kontaktinfo ellers finnes på våre hjemmesider https://sintefnorlab.no, eventuelt kan du ringe vårt sentralbord på 404 84 100 eller sende e-post til info@sintefnorlab.no
Vi er tilstede på Byggavfallskonferansen 2020 i Oslo sammen med ca. 260 andre deltakere. Dette er en arena for økt kunnskap om avfallsforebygging og materialgjenvinning, og er dermed et viktig sted å være for oss som jobber med undersøkelse av miljøfarlige stoffer i bygningsmaterialer.
Fra dagens store arrangement for ungdom i Rana - Karrieredagen 2020. Våre flotte ungdommer stiller opp for å fortelle om interessante jobber i vår bedrift. Foto: Allan Berg, RU
Ta gjerne turen innom oss for en prat om nye tjenester og muligheter i vårt nye selskap - SINTEF Norlab AS. Ny flott logomatte fra Clima er nå på plass ved inngangen.😀👍
Verdien av norske energiressurser i Europeisk klimapolitikk v/ Per Ivar Karstad fra NTNU Energy Transition Initiative
Ulike bransjer - felles kompetanse v/ Hans Petter Bøe Rebo i Norsk Industri
Oppdatering om satsingen til Westcon Helgeland/MIP i Nesna/Langsetvågen v/  Jan Ivan Gabor i Mo Industripark
Load more

Delte linker

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Load more